maandag 4 januari 2016

Dropshipping, je online winkel zonder stock en logistiek gedoe!

Wat is dropshipping, simpel gezegd, het is een webwinkel als een ander, maar je neemt als webwinkel eigenaar geen producten in voorraad en je doet de bezorging niet, dat gaat direct vanaf de leverancier of groothandelaar al dan niet onder je eigen label verpakt.

Neem hier een kijkje als je zelf je dropship webwinkel wil starten. Wil je liever internationaal aan de slag? Je zit tenslotte op het world wide web! Dan zijn dit een paar leuke starter e-books:
Easy Dropshipping guide of Dropshipping for Sellers.

Als je een echt uitgebreid beeld wil krijgen dan kan je beter voor het boek van Christine Clayfield  Dropshipping and e-commerce. (What you need and where to get it) gaan

Voordeel is dus geen geld in je stock steken en geen transporteur op loonlijst of inhuren, en geen magazijn om alles op te slaan, nadeel is lagere winstmarge inkoop vs verkoop maar dat is logisch gezien je kosten bij producent legt die jij als gewone winkel wel zou dragen.

Wat je verkoopt kan echt alles zijn, maar niet elke producent doet hier aan mee! En als je een divers aanbod van diverse fabrikanten wil verkopen is het een heel gedoe om uit te vissen wie wel/niet aan dropshipping doet. Vandaar dat er ook tegen betaling lijsten circuleren van dropshippers, maar ook gratis kan je heel wat info bij elkaar harken.

Dropshippinggids.nl is een voorbeeld van zo'n lijst!
En hier vind je nog een lijstje met 800+ leveranciers die dropshippen.
500 hoogwaardige dropshippers is een andere optie.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten